ПЧМГ никога не е било училище само за математика, нито пък само за наука. Нима има някой, който все още не е разбрал това.

Е, ако все пак някой все още не знае, това видео ще му докаже, че в ПЧМГ наистина учим по всичко, но най-важно за нас е да подкрепяме учениците си! Учим ги да вярват в себе си и да мечтаят смело. И да не се страхуват да сбъдват мечтите си!

Поредната сбъдната мечта е на нашия абитуриент Димитър Христов. Той самият е нагледен пример за всестранно развита личност: състезател по математика, печелил медали от национални и международни състезания, запален в последствие от химията и избрал това за свое висше образование, мечтае също и за музика, да пее и да свири на китара. Пълен отличник по успех в ПЧМГ със 100 от 100 точки на ДЗИ по математика, но и толкова силно ангажиран с училището през годините, че няма наш ученик, който да не го познава. Това е Димитър Христов.

Той е човекът, който един ден отиде заедно със свои съученици да представи идеята за рок група на ПЧМГ, която отдавна назряваше у него и за която вече имаше концепция. Това предложение бе прието с ентусиазъм от г-жа Бозаджийска и от г-ца Влъчкова. Те направиха всичко възможно да осигурят на “рок звездите в училище” инструменти и пространство, в което да творят, да бъдат себе си и да се забавляват. Благодарение на подкрепата, оказана от ръководството на училището, Рок групата на ПЧМГ се разви много бързо.Тя беше и гвоздеят на програмата в юбилейния спектакъл на ПЧМГ в Зала 1 на НДК.

Такива са нашите ученици – сплотени около приятелствата и мечтите, за които ПЧМГ им дава крила! Техните успехи са нашата най-голяма гордост и сами говорят повече от всичко друго.

А Митко обеща да не оставя Рок групата на ПЧМГ и да се връща в училище за репетиции или да се разтоварва от университета. Винаги е добре дошъл!

 

 

Една мечта: Димитър Христов, който иска да е рок звезда – bTV Media Group – bTV