Екскурзия в Благоевград

Този ден няма да забравим, защото беше прекрасно.  На 28.03.2013 ние, учениците от ЧНУ ” Питагор” и нашите учители отпътувахме за дълго чаканата екскурзия.

Целите ни бяха няколко – да научим нещо ново, да се разнообразим, да се развеселим и отново да сме заедно на едни от най – красивите места на България. Пътувахме и се питахме „Какво ли ще видим?”

Рейсът спря, ето ни в Благоевград. Повдигнахме очи и видяхме: „Регионален исторически музей”.

Ще пътуваме във времето – това ни очакваше в залите на това прекрасно място. Праистория, каменни плочи и надписи, стари предмети, монети, градове, хората в миналото и днес…..картините се меняха пред очите ни, а гласът на милата госпожа, която разказваше различни истории, отекваше в умовете ни и правеше всичко още по – живо.

Отпътувахме и докато се усетим пред очите ни се разкри още една красота. Но този път, създадена от природата. Нашата природа – природата на България. Намирахме се в Рила планина, в близост до село Стоб, а пред нас се извисявяхя Стобските пирамиди. Всичко беше вълшебно и красиво, както в истинска приказка.

Но това не беше всичко. Бяхме сигурни, че има какво още да видим. И се оказахме прави – Рилският манастир. Едно величествено място, което ни плени със своето спокойствие и красота.

Беше време да си тръгваме, но и без изненада. Имаме рожденничка. Малката Албена от 1ви „а” клас. Ще играем на Пинята. Похапнахме торта и бонбони.

Този ден няма да забравим, защото беше прекрасно!

С нетърпение очакваме следващото ни пътуване!

 

 

{boncko msg="Екскурзия в Благоевград " music="./images/promises.mp3" }/pitagor/blagoevgrad-2013/{/boncko}

 

 


Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.

  • тел. 02/ 971 33 00;
  • Имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Лого - ESET ENJOY SAFER TECHNOLOGY

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.