Спортна школа

Заниманията със спорт създават много емоции при учениците, формират физическите качества и психиката, укрепват здравето на детския организъм, засилват съпротивителните му сили спрямо болести и повишават работоспособността в учението. Ето защо СПОРТЪТ в ПЧМГ се изучава и практикува масово и е основно средство за всестранно развитие на учениците!

БАСКЕТБОЛ
Баскетболната игра носи в своята същност висок емоционален заряд. Високи са изискванията към интелектуалните, моралните и волевите качества на състезателите. Бързото решаване на сложни игрови ситуации е немислимо без инициативност, решителност, чувство на дълг, колективизъм, спортна етика, fair play.
Всичко казано дотук показва, че баскетболната игра създава условия за многостранна изява на личността. Тя не е само средство за спортно усъвършенстване, а и за многостранно физическо и умствено развитие.
Спортните занимания по баскетбол в ПЧМГ се провеждат в удобно за учениците време (след края на учебните часове) в салона на училището. Те имат продължителност 80 минути и са съобразени с възрастовите, спортно-техническите и физическите възможности на занимаващите се.
Спортуващите са разделени в различни групи по пол и възраст, които не са многобройни и се ръководят от Нестор Маринов - магистър по баскетбол и треньор на всички отбори в ПЧМГ.
Баскетболните отбори на ПЧМГ - момичета и момчета са многократни зонални и районни шампиони в своите възрасти и участници във финалите на градското първенство в София.
Бъдещите баскетболисти на ПЧМГ трябва да обичат играта с оранжевата топка и да имат желание да тренират. Девизът ни е: ”ЕЛА И ОПИТАЙ С НАС!

ФУТБОЛ
Футболът е уникална игра! Кара те да се чувстваш добре! Да усетиш емоцията на победата и усмивката ти да не може да се скрие дълго време след това!
Всички се нуждаем от подкрепата на някого, някой който да бъде до нас, някой който да те накара да се чувстваш на място.
Обичаме естетиката на футбола, обичаме атлетизма и движенията на играчите, обичаме начина по който се движи топката, емоциите!!!
Всичко е толкова истинско. Една цел и се раздаваш за нея. Забравяш всичко и се бориш, никога не се предаваш! Знаеш, че труда се възнаграждава, всичко се натрупва и наи-упоритият печели. Уважаваш труда на другите, защото знаеш какви усилия си положил ти.
НАЙ-ВАЖНОТО Е ДА ИГРАЕШ СЪС СЪРЦЕТО СИ!
Футболната школа в ПЧМГ се ръководи именно от такъв сърцат специалист - нашият зам. директор Костадин Радев - дългогодишен играч на Левски (с Гунди) и футболен деятел в БФС.
Заниманията се провеждат в удобно за учениците време и са с продължителност 80 минути, като спортуващите са разделени в различни възрастови групи. Осигурен е отличен терен на Спортна София в непосредствена близост до ПЧМГ.
Отборите по футбол в ПЧМГ са районни и зонални първенци, а през 2012 година постигнахме най-големия успех досега - участие в топ 6 на цяла София на градското първенство.

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Лого - ESET ENJOY SAFER TECHNOLOGY

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.