Новини

Нов научен успех за ПЧМГ

Десетокласникът Васил Николов взе участие в тазгодишното издание на сесията на Ученическия институт (УчИ) към БАН .

Той представи проект, в който се изследва отскачането на еластична топка от твърда повърхност, като основната цел е да се измери времето за което топката остава в контакт с повърхността. Разработката на Васил е продължение на една от задачите, по които той е работил, подготвяйки се за Международния турнир на младите естествоизпитатели (където отборът на Васил спечели сребърен медал). В проекта си, Васил използва няколко различни метода, по които получава много близки стойности за това време. Начинът, по който той  е обработил и анализирал данните си е наистина впечатляващ за ученик на неговата възраст. Представянето на Васил бе на много високо ниво и журито му присъди първа награда! Това му дава право да представи разработката си в Панаира на науката и иновациите, който ще се проведе на 15-ти декември.

            Това е поредният успех на Васил, в областта на физиката, като този път той показа способностите си да представя своите научни резултати пред публика.

            Да му пожелаем успех и в бъдеще!

Десетокласникът Васил Николов взе участие в тазгодишното издание на сесията на Ученическия институт (УчИ) към БАН.

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Лого - ESET ENJOY SAFER TECHNOLOGY

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.