Какво според мен е да бъдеш съвременен будител?

Какво според мен е да бъдеш съвременен будител?

Слав Стефанов, 6 в клас

Според мен да бъдеш съвременен будител означава да даваш пример за просветление, да възродиш самочувствието, да даваш знания и да помагаш на хората да откриват нови хоризонти.

Съвременните будители може да не са толкова известни. Ние ги срещаме всеки ден: учители, литератори, художници, журналисти, артисти, режисьори и др. Хора, които държат будна нашата съвест и делата им ще останат със своята частица във всеки от нас. Хора, които поразяват със свободния си дух, показват ни други гледни точки и се опитват да ни превърнат в мислещи, ангажирани личности, открояващи се от масата. Хора като Кристиян Таков, които държаха будна нашата съвест и гражданска позиция, за да ни покажат опасностите от погазването на правото. Учителите като Теодоси Теодосиев, които оставят ясна следа след всеки успех на учениците си, въпреки слабото обществено признание. Янко Гочев, който е истински родолюбец и всеки ден в социалните мрежи пише статии и публикува снимки на хиляди достойни, но забравени българи. Без да получава нищо в замяна, той проучва документално и разказва техните истории.

Вярвам, че будител е всеки човек. Всеки, който ни помага да погледнем по-далеч, да повярваме в себе си и мечтите си, да не се примиряваме с малкото и незначителното. Будителите на духа са истинските съвременни будители.

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Лого - ESET ENJOY SAFER TECHNOLOGY

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.