Петък 13

На  13.03.2015г се проведе заключителният  етап от научно- изследователски проект we SPOT за петите класове „Рециклираме – мислим в ЗЕЛЕНО”.

 

Денят на състезанието е избран специално. Петък 13.03. провокира фаталистите и мистиците, но за хората на точните науки и учениците от ПЧМГ е навечерието на най-хубавия празник – Денят на числото пи, рожден ден на училището. Състезанието на петокласниците е и най-подходящият начин за отбелязване на единайсетгодишнината на нашето училище. Вълнения, страсти, желание за победа, нужда да покажеш най-доброто от себе си,  колективен дух и по малко съмнения и страх са богатите  и разнообразни чувства, с които може да се пресъздаде атмосферата на празника. Журито / госпожа Б.Караджова от „Екопак”, господин Т.Тодоров от ЕС „За Земята”и госпожа Н.Николова от СУ „Св Климент Охридски”/, по традиция, е строго, но справедливо. Сълзите – и от радост, и от разочарование. Но усещането за тържество и празник се изписа на лицата на всички. Заслугата е и на вокалната група с ръководител госпожа М.Топалова, и на песента „Нашата планета Земя”.

Усилията от няколко месеца труд и на трите класа увенчаха празника. Класирането открои победители, но не и победени. Победата е за всички, за бъдещето на планетата, за радостта от природата, за зелените гори и чистите води.

И на рожден ден като на рожден ден – голяма празнична торта, награда за  5.б клас, подари госпожа Влъчкова, а наслаждението беше за всички присъстващи.

Награди раздадоха и нашите приятели от „Екопак” за теоретичната част на състезанието, където  с презентацията си се отличи отборът на 5.а клас.

Награда са и щедрите овации на всички гости и участници за артистизма, костюмите и личното поетично творчество на учениците от 5.в клас.

Честит рожден ден, ученици, учители и служители на Първа частна математическа гимназия и ЧНУ „Питагор”! Бъдете здрави и нека усилията да са спорни, а учебната година – богата и щедра на успехи и признание!

За многая лета!

Росица Парапанова, учител БЕЛ

 

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Лого - ESET ENJOY SAFER TECHNOLOGY

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.