Пътят към успеха

Днес научихме за успеха на Габриела Георгиева, ученичка от випуск 2012 на ПЧМГ. След успешното завършване на нашето училище тя продължи своето образование в престижния университет Queen Mary, гр. Лондон, Великобритания.

Тази година Габи е спечелила стипендия в размер на € 5000 и обучение по специална програма на New York Bar. Гордеем се и вярваме в нея, и й пожелаваме още по-уверено да крачи към своята реализация!

Предоставяме ви статията, публикувана на сайта на организацията Aspiring Solicitors, http://www.aspiringsolicitors.co.uk/new-york-bar-scholarship/ .

 

Казвам се Габриела Георгиева (на снимката най-вдясно) и съм студентка по Право, последна година в университета Queen Mary, Лондон. Миналата есен се записах за участие  в конкурса за есе на тема "Правото да бъдеш забравен", организиран от Aspiring Solicitors в сътрудничество с BARBRI International, и спечелих първа награда - пълно финансиране по програма на New York Bar на стойност £5,000.

Когато за първи път чух за конкурса,  реших, че това е чудесна възможност за всеки, интересуващ се от кариера в областта на правото, тъй като New York Bar предоставя международна квалификация, която позволява да се практикува навсякъде по света. Освен това, предвид факта, че пазарът за юристи е изключително конкурентен, е много важно да се разгледат всички опции и да се използват всички възможности, които може да имате, за да се откроите. Без съмнение, Aspiring Solicitors и BARBRI International допринасят много за предоставянето на такива възможности. Друга причина да се включа в конкурса, е темата, която се основава на скорошно решение на Съда на Европейския съюз касаещо взаимовръзката между работата на Интернет търсачките и уеб сайтове, от една страна, и правото на Интернет потребителите на неприкосновеност на личния живот, от друга. Участието ми в конкурса ми даде още нещо, което аз не оценявах напълно, докато не започнах да пиша есето си. Целият процес на проучване на толкова противоречива тема с бъдещо много широко приложение, търсенето и четенето академични източници, мисълта за въздействията , които може да се проявят в дългосрочен план, имайки 

предвид всички възможни гледни точки и т.н., и всичко това самостоятелно, се оказа страхотно преживяване. 

Бих насърчила всеки да участва в следващия конкурс, и мога да обещая, че това ще си струва!

 

Бих искал да благодаря на Крис и Mейрид за предоставената ми възможност и за подкрепата им. Очаквам с нетърпение да стартирам обучението си по програмата тази есен. Есето ми може да бъде прочетено на Gabriela Georgieva, New York Bar Scholarship Competition.

 Габи

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Лого - ESET ENJOY SAFER TECHNOLOGY

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.