Бранимира Хаджиева

Разбрахме, че госпожа Хаджиева също не винаги е била учителка, затова я попитахме какво е работила преди да започне да преподава. Тя сподели, че е била технически сътрудник в един офис, сдружение на началните учители.

А на въпроса “Как се случи така, че станахте преподавателка по изобразително изкуство?”, тя отговори, че е преценила, че предишната й работа е твърде скучна, предвид това, че винаги се е занимавала с изкуство и тази работа не й е била по сърце.

“След което, една приятелка ми каза, че тук се търси учител по рисуване. Реших да дойда да пробвам и така всъщност стана. В крайна сметка това е нещото, което съм  учила и с което съм искала да се занимавам.”, каза тя. Следващият ни въпрос засягяше плюсовете и минусите на професията учител. Според госпожа Хаджиева,плюсовете са, че нещата, които умее да прави, има на кого да ги предаде и има ученици, които имат интерес към това, което прави, а това я прави много щастлива, изключително щастлива.

Минусите, за нея са в това, че работното време понякога е много по-дълго от това, което очаква, че ваканциите на учителите съвсем не са толкова големи, колкото си мислят останалите хора. Шумът. Това, че понякога иска да постигнем дадени цели, работим за състезания, но има деца, които нямат особен интерес и начинът да ги накара да работят не е много прост.“ Това, все пак, е математическо училище, а не за художници или за художествени занаяти или приложни изкуства.” Удовлетворението обаче което получава един учител, когато види добре свършената работа от децата  работа, споделя тя, е огромно. Задоволството, което вижда  у родителите, когато техните деца постигат нещо по нейния предмет, също за нея е много приятно, така че това оценява тя като големия плюс - има на кого да предаде, това което знае.

Ивана Иванова, 8 кл.

 

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Лого - ESET ENJOY SAFER TECHNOLOGY

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.