Какво според мен е да бъдеш съвременен будител?

Какво според мен е да бъдеш съвременен будител?

Слав Стефанов, 6 в клас

Според мен да бъдеш съвременен будител означава да даваш пример за просветление, да възродиш самочувствието, да даваш знания и да помагаш на хората да откриват нови хоризонти.

Съвременните будители може да не са толкова известни. Ние ги срещаме всеки ден: учители, литератори, художници, журналисти, артисти, режисьори и др. Хора, които държат будна нашата съвест и делата им ще останат със своята частица във всеки от нас. Хора, които поразяват със свободния си дух, показват ни други гледни точки и се опитват да ни превърнат в мислещи, ангажирани личности, открояващи се от масата. Хора като Кристиян Таков, които държаха будна нашата съвест и гражданска позиция, за да ни покажат опасностите от погазването на правото. Учителите като Теодоси Теодосиев, които оставят ясна следа след всеки успех на учениците си, въпреки слабото обществено признание. Янко Гочев, който е истински родолюбец и всеки ден в социалните мрежи пише статии и публикува снимки на хиляди достойни, но забравени българи. Без да получава нищо в замяна, той проучва документално и разказва техните истории.

Вярвам, че будител е всеки човек. Всеки, който ни помага да погледнем по-далеч, да повярваме в себе си и мечтите си, да не се примиряваме с малкото и незначителното. Будителите на духа са истинските съвременни будители.

Пътят към успеха

Днес научихме за успеха на Габриела Георгиева, ученичка от випуск 2012 на ПЧМГ. След успешното завършване на нашето училище тя продължи своето образование в престижния университет Queen Mary, гр. Лондон, Великобритания.

Прочети още...

Петък 13

На  13.03.2015г се проведе заключителният  етап от научно- изследователски проект we SPOT за петите класове „Рециклираме – мислим в ЗЕЛЕНО”.

Прочети още...

Г-жа Боряна Марина

Градация – силна дума изпълнена с респект, уважение и признателност. Това е точната дума за г-жа Боряна Марина, инженер по образование, но учител по сърце.

Прочети още...

Винаги там

Кое е общото между повечето проекти, в които сте имали за задача за изпълнение през последните няколко години и възможността да отидете в Space Camp Turkey? Между сертификатите, които получаваме за свършената работа и годишната кампания за рециклиране? 

Прочети още...

Бранимира Хаджиева

Разбрахме, че госпожа Хаджиева също не винаги е била учителка, затова я попитахме какво е работила преди да започне да преподава. Тя сподели, че е била технически сътрудник в един офис, сдружение на началните учители.

Прочети още...

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Лого - ESET ENJOY SAFER TECHNOLOGY

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.