БАСКЕТБОЛЪТ – В СЪРЦАТА НА ВСЕКИ

Баскетболът – в сърцата на всеки

 

Седмицата 20.11 – 24.11.2017г., нека я наречем седмицата на баскетбола, в която се проведоха редовните турнири в категория момичета и момчета 8-10 клас. и 11-12 клас. За поредна година нашите съучениците успяха да представят училището ни, класирайки се като победители. Момичетата ни се класираха на 2 място в категория 8 – 10 клас и на 1 място в категория 11 – 12 клас, а момчетата ни се класираха на 3 място в категория 10 – 12 клас. И момичетата ни, и момчетата ни се трудиха много, положиха невероятни усилия и … успяха! Беше изключително мило от тяхна страна да споделят техния път към успеха. (интервюиращи и редактори: Виолина и Виктория, 10 клас)

Нашите момичета:

Вили: От колко време тренирате?

Отбор: Приблизително 3 – 4 години.

Вили: Кое е най – важното за един отбор?

Отбор:  Кое е най – важното ли … това да сме единни. Подкрепата между нас, сплотеността и доверието – те са безценни! Ние разчитаме една на друга, стоим плътнo зад всяка от нас и я защитаваме безрезервно. Естествено без забавлението не може! Всеки път има много поводи за усмивки, които остават в сърцата ни дълго след това.

Вили: Кой е капитан на отбора и какви отговорности има?

Отбор: Нашият капитан е Андреа от 10 клас. Тя е изключително отговорна, а най – важното е, че успява да поддържа духа в нашия отбор. Успява да ни провокира да сме най – добрите! И всеки път успява;)

Вили: Случи ли се нещо интересно на турнира тази година?

Отбор: Естествено! Ние спечелихме. Бяхме по – малки, но това не ни попречи да победим момичетата в категория 11 – 12 клас. Чувстваме се много доволни и горди, защото знаем през какъв път минахме и знаем какво постигнахме. Естествено сме благодарни и на учителите ни по физическо възпитание и спорт. Без тях едва ли щяхме да успеем.
Нещо друго интересно…важното е, че Меги се върна без счупен крак, Сиси – без счупен пръст и Ели – без наранено коляно ... ахаха това е в кръга на шегата, разбира се. Благодарни сме за подкрепата и любовта, която получихме!

Нашите момчета:

Вики: От колко време тренирате?

Отбор: Хубавото в нашия отбор е, че има  момчета, тренирали много години (седем), но някой от нас тренират само от няколко месеца. Ние смятаме, че няма значение колко време си спортувал ако даваш всичко от себе си в играта.

Вики: Кое е най - важното за един отбор?

Отбор : Най - важното ли ? Най - важното е да си имаме доверие и да се подкрепяме, когато един падне, падат всички, когато един спечели, печелят всички, това е отборът-семейство! Отборният дух и единството е нещото, което ни прави  силни!

Вики: Кой е капитан на отбора и какви отговорности има?

Отбор: Капитанът на отбора е Богдан (11.клас). Той е изключително средоточен в това, което прави. Винаги запазва спокойствие  в трудни моменти и успява да надъха отборът.

Вики: Случи ли се нещо интересно на турнира тази година?

Отборът: Да, естествено! Въпреки че бяхме на трето място, много се забавлявахме, за нас победата не е всичко. Звездата на денят беше Калин, който се представи неочаквано добре! XD

Нещо интересно, което се случи беше, че нечестно ни взеха една точка, но ние се борихме за нея до последно, като един истински отбор!(хахаха)

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Лого - ESET ENJOY SAFER TECHNOLOGY

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.