Успехи по фехтовка

За нас е удоволствие да представим на Вашето внимание дейността и резултатите на школата по фехтовка към ПЧМГ. 

 

Водещ треньор е Кирил Зафиров – възпитаник на НСА. Като дългогодишен национален състезател, Кирил Зафиров има големи постижения на вътрешни и международни състезания. Бил е многократен Републикански шампион, финалист на световни и европейски първенства. В треньорската си кариера, нашият специалист работи основно с водещите състезатели от националните отбори от всички възрасти.

Кирил започва треньорската си дейност с деца като личен треньор на Стефан Зафиров – многократен шампион, сребърен и бронзов медалист от вътрешни и международни състезания. Разработва собствена индивидуална програма за постигане на високо спортно майсторство и я прилага успешно при работа с деца и възрастни. Включва в екипа си само лично подбрани експерти за подобряване на резултатите.

С над двадесет и седем годишен опит в спорта фехтовка, Кирил приема с желание и изключителна мотивация предизвикателството от Директора на ПЧМГ и ЧНУ, инж. М. Влъчкова, да започне школа по фехтовка за деца към ПЧМГ.  

 

Школата по фехтовка към ПЧМГ съществува от една година. Началото бе поставено през октомври 2014г. За този кратък период успяхме да постигнем големи резултати.

 

През месец декември 2014г. бе поставено началото на Турнир по фехтовка за купа „Питагор“, където възпитаници на школата представиха уменията си.

 

В края на месец февруари 2015г. четирима наши възпитаници участваха за първи път в състезание от вътрешния календар на БФФ - Държавно първенство по фехтовка – финали за деца до 11г. и до 13г., където Вероника Иванова взе бронзов медал при деца до 11г. Изключително сме горди с постиженията на всички наши състезатели - Мария Станачкова, Виктор Иванов и Борис Балтов.   

 

На 16.05.2015г. бе преведено и второто издание на Турнир по фехтовка за купа „Питагор“.

 

Наши възпитаници взеха участие в „Купа България“, международен турнир „Ескалибур“ и международен турнир „Бялата кула“.

 

Спортистите завоюваха 5 бронзови медала и множество класирания във финалната осмица.

 

Постигнатите резултати, постоянната работа с децата и потенциала за развитие на тази школа ни даряват не само с удовлетворение. Най-доброто тепърва ни предстои... 

Кирил Зафиров

 

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Лого - ESET ENJOY SAFER TECHNOLOGY

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.