БАСКЕТБОЛЪТ – В СЪРЦАТА НА ВСЕКИ

Баскетболът – в сърцата на всеки

 

Седмицата 20.11 – 24.11.2017г., нека я наречем седмицата на баскетбола, в която се проведоха редовните турнири в категория момичета и момчета 8-10 клас. и 11-12 клас. За поредна година нашите съучениците успяха да представят училището ни, класирайки се като победители. Момичетата ни се класираха на 2 място в категория 8 – 10 клас и на 1 място в категория 11 – 12 клас, а момчетата ни се класираха на 3 място в категория 10 – 12 клас. И момичетата ни, и момчетата ни се трудиха много, положиха невероятни усилия и … успяха! Беше изключително мило от тяхна страна да споделят техния път към успеха. (интервюиращи и редактори: Виолина и Виктория, 10 клас)

Нашите момичета:

Вили: От колко време тренирате?

Отбор: Приблизително 3 – 4 години.

Вили: Кое е най – важното за един отбор?

Отбор:  Кое е най – важното ли … това да сме единни. Подкрепата между нас, сплотеността и доверието – те са безценни! Ние разчитаме една на друга, стоим плътнo зад всяка от нас и я защитаваме безрезервно. Естествено без забавлението не може! Всеки път има много поводи за усмивки, които остават в сърцата ни дълго след това.

Вили: Кой е капитан на отбора и какви отговорности има?

Отбор: Нашият капитан е Андреа от 10 клас. Тя е изключително отговорна, а най – важното е, че успява да поддържа духа в нашия отбор. Успява да ни провокира да сме най – добрите! И всеки път успява;)

Вили: Случи ли се нещо интересно на турнира тази година?

Отбор: Естествено! Ние спечелихме. Бяхме по – малки, но това не ни попречи да победим момичетата в категория 11 – 12 клас. Чувстваме се много доволни и горди, защото знаем през какъв път минахме и знаем какво постигнахме. Естествено сме благодарни и на учителите ни по физическо възпитание и спорт. Без тях едва ли щяхме да успеем.
Нещо друго интересно…важното е, че Меги се върна без счупен крак, Сиси – без счупен пръст и Ели – без наранено коляно ... ахаха това е в кръга на шегата, разбира се. Благодарни сме за подкрепата и любовта, която получихме!

Нашите момчета:

Вики: От колко време тренирате?

Отбор: Хубавото в нашия отбор е, че има  момчета, тренирали много години (седем), но някой от нас тренират само от няколко месеца. Ние смятаме, че няма значение колко време си спортувал ако даваш всичко от себе си в играта.

Вики: Кое е най - важното за един отбор?

Отбор : Най - важното ли ? Най - важното е да си имаме доверие и да се подкрепяме, когато един падне, падат всички, когато един спечели, печелят всички, това е отборът-семейство! Отборният дух и единството е нещото, което ни прави  силни!

Вики: Кой е капитан на отбора и какви отговорности има?

Отбор: Капитанът на отбора е Богдан (11.клас). Той е изключително средоточен в това, което прави. Винаги запазва спокойствие  в трудни моменти и успява да надъха отборът.

Вики: Случи ли се нещо интересно на турнира тази година?

Отборът: Да, естествено! Въпреки че бяхме на трето място, много се забавлявахме, за нас победата не е всичко. Звездата на денят беше Калин, който се представи неочаквано добре! XD

Нещо интересно, което се случи беше, че нечестно ни взеха една точка, но ние се борихме за нея до последно, като един истински отбор!(хахаха)

Успехи по фехтовка

За нас е удоволствие да представим на Вашето внимание дейността и резултатите на школата по фехтовка към ПЧМГ. 

 

Водещ треньор е Кирил Зафиров – възпитаник на НСА. Като дългогодишен национален състезател, Кирил Зафиров има големи постижения на вътрешни и международни състезания. Бил е многократен Републикански шампион, финалист на световни и европейски първенства. В треньорската си кариера, нашият специалист работи основно с водещите състезатели от националните отбори от всички възрасти.

Кирил започва треньорската си дейност с деца като личен треньор на Стефан Зафиров – многократен шампион, сребърен и бронзов медалист от вътрешни и международни състезания. Разработва собствена индивидуална програма за постигане на високо спортно майсторство и я прилага успешно при работа с деца и възрастни. Включва в екипа си само лично подбрани експерти за подобряване на резултатите.

С над двадесет и седем годишен опит в спорта фехтовка, Кирил приема с желание и изключителна мотивация предизвикателството от Директора на ПЧМГ и ЧНУ, инж. М. Влъчкова, да започне школа по фехтовка за деца към ПЧМГ.  

 

Школата по фехтовка към ПЧМГ съществува от една година. Началото бе поставено през октомври 2014г. За този кратък период успяхме да постигнем големи резултати.

 

През месец декември 2014г. бе поставено началото на Турнир по фехтовка за купа „Питагор“, където възпитаници на школата представиха уменията си.

 

В края на месец февруари 2015г. четирима наши възпитаници участваха за първи път в състезание от вътрешния календар на БФФ - Държавно първенство по фехтовка – финали за деца до 11г. и до 13г., където Вероника Иванова взе бронзов медал при деца до 11г. Изключително сме горди с постиженията на всички наши състезатели - Мария Станачкова, Виктор Иванов и Борис Балтов.   

 

На 16.05.2015г. бе преведено и второто издание на Турнир по фехтовка за купа „Питагор“.

 

Наши възпитаници взеха участие в „Купа България“, международен турнир „Ескалибур“ и международен турнир „Бялата кула“.

 

Спортистите завоюваха 5 бронзови медала и множество класирания във финалната осмица.

 

Постигнатите резултати, постоянната работа с децата и потенциала за развитие на тази школа ни даряват не само с удовлетворение. Най-доброто тепърва ни предстои... 

Кирил Зафиров

 

ПОРЕДЕН УСПЕХ ЗА БАСКЕТБОЛА НА ПЧМГ

Баскетболистите на ПЧМГ за пореден път доказаха, че са номер едно в община „Красно село“  и спечелиха много купи и медали на провелите се ученически игри в салона на 34 ОУ. Нашите ученици успяха да спечелят призови места във всички участващи възрасти като се пребориха с над 10 училища от района.

Юношите на ПЧМГ (11-12 клас) нямаха никаква конкуренция и с разгромни победи станаха шампиони на общината. Водени от капитана си Йордан Тошев(12 кл.), те победиха убедително своите съперници с голяма разлика в точките. С добра игра се отличиха Дани Ватков (12 кл.) и Теодор Кацаров (11 кл.)

По оспорван беше финалът при момчетата 8-10 клас,но ПЧМГ с отличната игра на своя капитан Александър Даскалов (10 кл.) съумяха да спечелят първото място. Много добре на игрището се представиха Богдан Иванов (8 кл.) и Явор Мишев (8 кл.)

При момчетата 5-7 клас, въпреки усилията на капитана Боян Соколов (7б кл.), спечелихме сребърните медали-второ място.

Поздравления заслужават и момичетата от 8-10 клас и от 5-7 клас,съответно втори и трети в своите възрасти.Отличиха се Елена (10 кл.) и Анна (8 кл.) Симеонови от по-големите, а при малките добре играха Никол Папазова (7кл.), Катрин Николова (7 кл.) и Яна Костова (6кл.)

Ръководството на ПЧМГ и техният треньор, Нестор Маринов, благодарят на своите състезатели за успешното представяне и им пожелават още много победи в предстоящите мачове!

Да станем мускетари!

От тази учебна година, училището ни вече гордо може да се похвали, че има трима учители по Физическо възпитание и спорт, допринесли за много награди на своите ученици в сферата на различни спортове. Въпреки че преподава едва от няколко месеца в нашето училище, г-н Кирил Зафиров донесе много награди на учениците си по фехтовка и представи училището ни на доста високо ниво. През Декември 2014 беше проведен Турнир по фехтовка за купа Питагор, а в края на този Февруари, на финалите на Държавното първенство по фехтовка за деца до 11г и до 13г, възпитаници на ПЧМГ и „Питагор“ взеха 10, 12, 13 и 14 места, като Вероника Иванова взе бронзов медал.

А за да опознаем по-добре г-н Зафиров, решихме да му вземем интервю. Ето го и него:

Катерина: От колко време се занимавате с фехтовка?

Кирил Зафиров: От около 27 години.

К: А как решихте да станете учител?

К. З. : Ами това съм завършил в НСА. С това исках да се занимавам.

К: Кое беше първото училище, в което сте преподавали?

К. З.: Всъщност, това е първото училище, в което преподавам.

К: А защо избрахте точно ПЧМГ? И харесва ли Ви тук?

К.З.: Получих доста неустоимо предложение от г-жа Влъчкова и просто нямаше как да откажа. Да, много ми харесва.

К: Как се чувствате след успехите на учениците си?

К.З: Изключително съм горд. Особено като имаме предвид малката Вероника Иванова, която тренира фехтовка едва от 5 месеца и то само веднъж в седмицата по 2 часа. И въпреки това, тя взе 3то място на Републиканското. По принцип, останалите състезатели тренират 5 пъти седмично.

Катерина Антова, 11 кл.

 

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Лого - ESET ENJOY SAFER TECHNOLOGY

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.