Бързо изгряваща, бързо залязваща

     Повечето от вас може и да не ни  познават лично, но със сигурност са ни виждали по коридорите на училището. Тези, които знаят кои сме сигурно се чудят защо точно ние пишем тази  рубрика. Отговорът е много прост! Ние сме невидимите, на които никой не обръща особено внимание, но скрити в сенките виждаме всичко отстрани.

     Затова решихме ние да сме и героите в тази училищна история, които да отърват нещастните, заблудени души на нашите съученици от покварата на грешните феймъси, кифли и кроасани.

     Но нека погледнем сериозно на нещата, защото въпреки че повечето не знаят за това, има деца, които страдат и биват пренебрегвани от начина, по който феймъсите се държат и най-вече от стереотипите, които налагат. И не се обръщаме към определени хора и класове, а споделяме опита и наблюденията си, натрупани през годините ни в училище. Затова ще ви разкажем повече за това кой е наистина феймъс или не, или кой трябва или не трябва да бъде популярен, защото грозната истина е, че в съвременният свят най-често грешните хора налагат грешни представи за това как трябва да стоят нещата.

     По наше мнение феймъсите се делят на две групи- “positive” и “ negative”.

     Първите са тези, които са направили нещо добро и хората знаят за тях по точно тази причина, но за съжаление ние не трябва да говорим с имена и затова не можем да дадем конкретни примери.

     Вторите са тези, които са станали популярни без да има някаква причина да са такива и най-често, въпреки че те самите не го осъзнават, тяхната слава не е особено добра. За жалост има много хора, които им подражават поради вътрешна несигурност в собствените си качества, а още по-лошо е че има и такива, които дружат с тях само за да получат така желаната слава. Както всеки знае ако дружиш с феймъс, то и ти си такъв.

     Накратко, както всяка монета, и тази на популярността си има две страни, но едната, която си заслужава да бъде показвана винаги остава в сянка. Ние не твърдим, че да си феймъс е лошо, но това не те прави по-добър от другите и не ти дава право да определяш кой с кого трябва и не трябва га общува.

 

Станислава Димитрова 8 клас
Ана Нисторова 10 клас

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Лого - ESET ENJOY SAFER TECHNOLOGY

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.