Колко дълга е една година и какво се промени?

Замисляйки се над въпроса „колко дълга е една година“, вечният отговор, изникващ в съзнанието е 365дни. Но не, нямаме в предвид това, защото не това е темата в този брой на вестника. Вече е 11-ят празник на нашето училище и е време да се замислим какво се случи от миналия празник до сега . Всъщност отговора на въпроса е „Една година е дълга толкова, колко ние кажем че е “. Какво имаме предвид ли? Ами всяка година, всеки един от нас си набелязва поне една цел, която иска да достигне по една или друга причина. Така че, докато не изпълним желанията си, годината не трябва да я пускаме да си отива. За неразбралите все още, нека обясним. Нека вашата година приключи тогава, когато срещу всички задачи, които сте си поставили има сложено тикче- изпълнено. 

Какво се промени за една година в нашето училище? Миналата година на 14 март имахме официално тържество по случай 10-годишния юбилей на ПЧМГ. Беше един незабравим момент в историята  на училището. Изявиха се много ученици и представиха своите постижения. Днес ние можем да заявим, че имаме още повече успехи и сме горди с това. За една година нашето училище спечели много награди, медали, купи и участва в различни състезания, проекти и мероприятия. През тази една година дойдоха много нови деца, учители и „екипът“ на ПЧМГ се разрасна. За ПЧМГ няма невъзможни неща и всяка една година се постига всичко желано. Сега, ние, учениците, имаме нови цели за изпълнение. 

Ние (авторките ) сме в 11 клас и бихме казали, че за една година се промениха изключително много неща. Миналата година по това време се вълнувахме от купони, излизания, нови срещи и запознанства. Естествено, пак имаше ежедневно натоварване в училище и който учи тук няма да се учуди от казаното. И все пак, не бяхме толкова концентрирани върху бъдещето си - изпити за взимане и портфолия за попълване. Знаехме и имахме някаква идея какво и къде ще учим, но не беше идеално избистрено в умовете ни. Е, поглеждайки сега назад, се сещаме какво правехме в свободното си време- приятели, време за нас, мислим, че се сещате за какво говорим. Но сега, с една дума- промени се това, че вече нямаме такова. На този етап от обучението ни, всеки търси университети, интересува се от изискванията и се стреми да ги изпълнява. Това е то, по-големи станахме за една година, по-отговорни, по-заети и с повече ангажименти. Но, няма как, живота си тече, и всеки трябва да намери време, за да може догодина да каже: “Аз изпълних своите мечти, годината за мен приключи, пускам я!“. 

Вглеждайки се обаче в един обикновен ден в нашето училище, за една година може да бъде забелязана голяма промяна. И не, не ви говорим за повечето персонал, учители и деца. Ще дадем един малък пример. Става дума за това, че в началото, стените на тази сграда бяха чисто бели, на места изцапани от нас, но тази година и с всяка следваща, те се обогатяват все повече от награди, купи, медали от извоювани от големи и малки. Произведения на изкуството, рисунки и различни плакати и проекти за различните поводи не спират да красят училището ни. 

Всичко се променя тук, не че става нещо кой знае колко различно, което никога не е било, а просто с всяка следваща година от ученическия ни живот става по-трудна от предишната. Но, разбира се, това никога не ни е пречело да се забавляваме, както навън с приятели, така и в училище със съученици. Щастливи см за промяната за тази бързо изтекла една година. Надяваме се да продължаваме да не можем да спрем да говорим за успехите си и за това колко много растем с всеки изминал ден. Усмивки и много учене, деца! 

Антония Влъчков, Веселина Ждракова, 11 кл.

 

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Лого - ESET ENJOY SAFER TECHNOLOGY

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.