Частно начално училище "Питагор" – началото на едно дълго пътуване в света на познанието

Частно начално училище „Питагор" е открито с лиценз на Министъра на образованието през 2007 г., а отваря врати за ученици през 2011 г.

Обучението си започват 31 ученици, разпределени в по една паралелка в подготвителен, първи, втори и четвърти клас.

Качественото преподаване, съчетаващо традиционни и иновативни методи на работа, засилва интереса към училището и броят на учениците расте. Към настоящия момент в училището се обучават 162 ученици, в една паралелка предучилищен клас и по две паралелки от първи до четвърти клас.

Възпитаниците на училището активно участват и печелят призови места в републикански и международни математически състезания. Успешно се представят и в състезанията, организирани от СБНУ и Асоциация за европейско образование и култура.

От 2012 г. нашите ученици постигат все по-високи резултати и на сертификатните изпити на Кеймбридж по английски език за нива Starters, Movers и Flyers.

Допълнителните дейности, включени в образователния продукт, стимулират разнообразните интереси на децата чрез множество извънкласни форми на работа. В тях си партнираме с Академия „Роботика“, ,Детска архитектурна работилница“, Театрална къща „Хора и кукли“, Столичен клуб по шах, клуб „Спортни таланти“, футболен клуб „Лъвчета“, клуб „Спарта“. Всяка година учениците ни печелят ученически турнири по шах, тенис на маса, баскетбол и футбол. Танцовият ни състав ни радва с медали от националните фестивали „Ритъмът в сърцето ми“.

Нашите ученици се включват в различни благотворителни инициативи и акции за опазване на околната среда.

Забавлявайки се, децата ни прилагат и допълват знанията си по време на екскурзии, зелени училища, посещения на културни мероприятия.

През ваканционните месеци функционира лятно училище, в което се съчетават забавни образователни дейности със спорт, танци, творчески работилници, разходки сред природата.

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Лого - ESET ENJOY SAFER TECHNOLOGY

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.