Начало | Новини | В отговор на обвиненията на г-н Антони Стоянов, директор на СМГ

Новини

В отговор на обвиненията на г-н Антони Стоянов, директор на СМГ

Повод за този коментар е изказването на г-н Антони Стоянов, директор на Софийската математическа гимназия, направено в сутрешните предавания на Нова ТВ и bTV на 10. юли, понеделник.

В него нашето училище и името на уважаван наш преподавател бяха споменати във връзка със скандал относно допуснати от самия г-н Стоянов неуредици, нямащи нищо общо с ПЧМГ. Тъй като подобни завоалирани изказвания лесно биват изопачавани в публичното пространство, държим да изясним следното:

  1. Първа частна математическа гимназия съществува от 13 години и вече е успяла да се наложи като сериозно училище, което се отнася отговорно към поетите ангажименти и следи те да бъдат изпълнявани по най-професионален начин. Отличната организация както на математически състезания, така и на пробни изпити, привлича към нас и външни ученици, които имат право да изберат къде да се явяват на гореспоменатите дейности.
  2. Частните училища в България продължават да бъдат дискриминирани въпреки резултатите, които техните възпитаници постигат. Ако погледнем класирането на НВО и ДЗИ само за последните години, ще установим, че все повече от най-добре представилите се училища са частни. НВО и ДЗИ са изпити на МОН, които достатъчно ясно показват нивото на учениците и не могат да бъдат манипулирани.
    Що се отнася до състезанието „Европейско кенгуру“ 2016/2017 г., обвиненията на г-н Стоянов, че наши ученици са класирани с по-нисък резултат в ущърб на ученици от СМГ, са напълно лишени от елементарна логика. Състезанието, проведено в ПЧМГ, е анонимно, машинно проверено и данните на учениците стават известни след самото класиране.  Нашите ученици, явили се на това състезание, са общо двадесет и един, от които 11 от ЧНУ „Питагор“ и 10 от ПЧМГ, а резултатите на учениците от ПЧМГ са между 86 и 100 точки. При това положение не може да става и дума за класирани с по-нисък резултат.
  3. ПЧМГ няма за цел да измества други училища (независимо дали са частни, или държавни), защото има свои собствени принципи и методи на работа, от които се ръководи. Ние предлагаме алтернатива на ширещата се в момента апатия по отношение на българското образование и това привлича кандидати към нас.

Сигурни сме, че усърдната работа и постигнатите резултати, признателните ученици и родители и мотивацията на преподавателите, които работят при нас, говорят достатъчно ясно за същността на ПЧМГ. Тези факти не могат да бъдат заличени с ехидни подмятания и недостойни коментари, от които ние винаги сме се стараели да се въздържаме, защото все пак вярваме, че училището възпитава и морални ценности у своите ученици.

11.07.2017 г.                                                                                 Ръководството и екипът на
гр. София                                                                    Първа частна математическа гимназия

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Начало | Новини | В отговор на обвиненията на г-н Антони Стоянов, директор на СМГ